Arkiv / Bo Stiefs musikalske univers (marts 2014)

Bo Stiefs musikalske univers (marts 2014)

Næppe mange andre musikere end bassisten og bandlederen Bo Stief kan brøste sig af at holde 50 år på scenen. Og her er der endda ikke engang tale om at dyrke mainstreammusikken med den letkøbthed, men ydermere om altid at gå efter det søgende, det nyskabende og det grænsesøgende samtidig med, at Bo Stief altid har været inspireret af det, der var, det, der er ”in” lige nu samt det, der kommer. Aktuelt spiller Stief sammen med sit Dream Team, hvad de selv kalder ”collagemusik”, og som igen er musik, de skabes med inspiration fra historien og nutidens mange soundscapes. Med I Dream Team er tillige den svenske guitarist Krister Jonsson og den ghanesiske percussionist Ayi Solomon.

International legeplads

I starten af sin karriere har Bo Stief spillet sammen med så markante musikere som f. eks. Dizzy Gillespie, Dester Gordon, Stan Getz, Toots Thielemans og John Scofield. Hører man hans musik fra denne periode er det som om, at han har opfattet hele den internationale musik som sin legeplads, men også de nordiske lande har nydt bredt af Stiefs præg. Fra 80erne koncentrerede han sig som den danske scene, hvor det var fusionsmusikken, han var med til at levendegøre med sin let genkendelige og stærkt personlige baslyd.

Band doctor

Gennem en lang række år var han involveret i egne orkestre som Chasing Dreams, Heart and Destiny, Bo Stief 5, Santa Cruz, Dream Machine samt det aktuelle Dream Team. Gennem mange år har Stief tillige fungeret som Band Doctor på mange planer, hvor han fik succes med bl. a. ”Inside the Whale”, Spot 02, Spot 03, Kætter Kvartet, Storm, Sisters, Dueholm/Kunz Duo, Berkenstock, Morild, Saybia og mange andre.

Ud over de nævnte musikere har Bo Stief spillet med bl. a. Carla Bley, Thad Jones, Alex Riel, Marilyn Mazur, Allan Botschinsky, DRs Big Band, Teddy Wilson, Poul Dissing, John Marshall, Midnight Sun, Joe Henderson, Frederik Lundin og Charlie Wood

Siden 97 har han ledet Bo Stief One Song, som var et multietnisk musikalsk mødested, og som endte med konstellationen Bo Stief One Song III. I sin tid har han udgivet langt over 25 CDer og LPer, og han har gæstet Kolding utallige gange, ofte med Poul Halberg

 

Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk