Lokale seniorportrætter / Connie - den spirituelle karrierekvinde

Connie - den spirituelle karrierekvinde

Seniorportræt, indsat 15 04 17: Som karrierekvinde har Connie Bandholtz på det nærmeste levet et liv i overhalingsbanen i hele sin erhvervskarriere. At meget af hendes virke så har haft alternative elementer indblandet, gør, at hun hele tiden har skullet integrere sine fornemmelser i det, hun har haft med at gøre.
 
Dette har hun tacklet professionelt ved på sit CV, at have adskillige uddannelser, som nævnt i flæng bl.a udgør Reiki healer I, II, III, NLP Psykoterapeut, Hypnotisør og Hypnoterapeut, NLP-Coach, TFT-terapeut samt Clairvoyant Rådgiver.
Og selv efter, at hun fornylig er blevet 61 år, er der intet, der tyder på, at hun agter at drosle ned på sine aktiviteter. - Hvis jeg har for meget fart på, så har jeg givet overset noget og ikke lyttet godt nok til mig selv, og så bliver det, jeg er i gang med, noget makværk. Så kan der let ske noget, hvor jeg tænker, hvor kom det nu fra? – Men ellers tænker jeg meget over livet. Også via mit job, hvor jeg dagligt møder mennesker med problemstillinger, som relaterer til livet i livet. Noget spejler jeg mig selv i, og andet ved jeg, at jeg selv er kommet videre med.
 
Hvad der former det næste ”nu
Hvad er forskellen da på at være 51 og 61?
- Forskellen er meget, at jeg er blevet mere opmærksom på, at livet er blevet dybere og rarere. Det jeg før satte pris på, sætter jeg endnu mere pris på nu, og det som ikke gavner mig, det slipper jeg hurtigere nu.
- Og min verden går ikke under, hvis jeg ikke når det, jeg havde sat mig for, fordi jeg er blevet bedre til at lige at stoppe op og være nærværende.
- Jeg tænker meget over, ’hvad jeg tænker’, og ’hvordan jeg tænker’, fordi det ligesom er det, der former det næste ”nu.”
 
Holdning til meditation
Så du er blevet bedre til at tackle nuet end du var før?
- Meget bedre, suppleret af mere viden og indsigt. Jeg elsker at læse og har bøger overalt, og det der matcher til mig, det prøver jeg at integrere.
Kan Connie Bandholtz` svar virke frelste i det på papiret, så er situationen en helt anden, når man sidder over for hende, hvor man skal tage sig selv i ikke at fornemme, at hun er ved at hypnotisere èn til at træde ind i en verden, der er hermetisk renset for small talk, jantelov og talen ting ned.
Vi beslutter os til at tage kampen op og fortsætter vores spørgerække: Og du bliver bedre til at undgå det, der kunne virke ubehageligt? - Ja, nu kommer vi med dit spørgsmål Carl, ind på ”the spirit”. Fordi det er jo en temmelig stor del af mig og mit arbejde. Men hvem er Connie egentlig, når du siger sådan? - Jeg er et meget spirituelt menneske, og jeg anerkender det endelig nu, og det gør mig rolig og glad.

For jeg er fra en tid, hvor vi rullede gardinet ned, så naboerne ikke kunne se, at vi mediterede i små grupper, for så ville man måske blive erklæret underlig.
- I dag er det blevet naturligt for mig, og det er en befrielse uden lige, for den åndelige side skal plejes lige så meget som den fysiske og mentale.
 
Travlhedsiagttagelse
Prøv og kom med et eksempel på, hvad du mener med den åndelige del?
- Vi har alle en indre stemme/viden/fornemmelse, som ikke tager fejl.
En sen aften ville jeg bage boller til min kæreste, som jeg synes han skulle have med næste dag. Jeg havde arbejdet sent i en længere periode i klinikken, og var nok lidt presset den aften. Jeg kom til at skubbe til en masse ting, hvorved en stor kniv faldt ned i min fod.
- Lige i det øjeblik, det skete, tænkte jeg, at hvis jeg lige spoler filmen lidt tilbage, så havde min indre stemme tydeligt sagt – det er ikke nødvendig at bage boller, og slet ikke af 2 pakker gær – og så sker det her. I stedet for at komme ordentlig tid i seng, så måtte min kæreste køre mig på sygehuset. Et et vink med en vognstang, som her tydeligt viser at vi selv har ansvaret for vore tanker og handlinger. Og det kostede en operation senere.
Hvordan havde du det med at være spirituel som ung?
- Som barn oplevede jeg nogle ting, som jeg ikke forstår, jeg ikke fik snakket med nogle voksne om. Jeg havde en stor forståelse for mange voksne ting, også allerede som teenager. Så jeg har nok båret meget i mig selv, ja selv indtil bare for ti år siden. Nu er tiden jo en anden.

Om at få taget en brynje af
Er du spirituel på en måde, som andre ikke kan se?
- Når jeg healer folk, så får jeg både glimt og syn, og til tider afdøde-kontakt. Trods det faktum, at jeg havde taget healeruddannelse og psykoterapeutuddannelse mm, tænkte jeg hele tiden, at det ikke rykkede nok hos mine klienter, og da jeg havde behov for at gå et lag dybere, tog jeg en hypnoseuddannelse. Den brynje vi har bygget op for at beskytte os selv, kan være sej at slippe.
Hvad mener du med, at det ikke rykkede?
- Jeg ville gerne udnytte nogle faktuelle muligheder optimalt. Faktum er, at det bevidste sind er som toppen af isbjerget, underbevidstheden er resten. Så alt, hvad du fokuserer på og oplever i dit bevidste sind dagen igennem, lagrer sig i din underbevidsthed. Det er uden filter og er således fyldt med både plus og minus oplevelser.
- Det er de fakta, jeg nu via hypnose, er i stand til at arbejde direkte med hos mine klienter, siger Connie, idet hun uddyber, at ”det især er de negative oplevelser, vi kan sidde fast i.”
 - Underbevidstheden er stærk og styrer dit liv, og derfor kan negative lagrede følelser tage over, og give dig uønskede adfærdsmønstre.
 
Nysgerrigheden en stærk drivkraft
Så en høj alder for dig opfatter du ikke som en udfordring? - Nej, for hvert år, der går, bliver jeg klogere, og jeg kunne da godt få lyst til at gå på universitet for at studere mere, tage ophold på en åndelig skole i England, eller rejse ud i den store verden for at lære nyt.
- Jeg bliver aldrig nogensinde færdig, og den åndelige side er faktisk den største side af mig. Den gør hverdagsrutinerne mindre kedelige. Så nysgerrigheden er for mig en stærk drivkraft til at opleve, hvad enten det er i studier, med andre mennesker, i naturen eller i stilheden - det er i nysgerrigheden, at du skaber et godt ”nu”.
- Den dag, jeg ikke er nysgerrig længere, da kan de bare pakke mig ned.


Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk