Artikler med brod / Guldtunnellen som Koldings undervandsoplevelse

Guldtunnellen som Koldings undervandsoplevele


 Guldtunnellen, der er bygget under Kongebrogade, er den eneste  af sin slags i Danmark
(indsat 15 06 18) Har man mulighed for at betragte åens vitalitet flere steder fra nogle af den halve snes oaser, der er fra Marina Syd og så et godt tykke op ad Kolding Å, så har man fra et ny sted, Guldtunnellen, mulighed for a fornemme åen nede i vandet.
Adressen er Kongebrogade, hvor tunnellens indretning af guld, lys og lyd, modsvares af trafikkens stress ovenover. At den er anlagt, er meget for at undgå de farlige situationer, mange gående og cyklister kan komme ud for, når de vil passere Kongebrogade ved Kolding Å.
 
Den eneste af sin slags i Danmark
Nede i tunnellen, der vistnok er den eneste af sin slags i Danmark, står den på eventyragtige oplevelser i form af det bølgende mønster, der bugter sig langs guldpanelerne i siderne i tunnelen. Farvepaneler i den ene af siderne skifter mellem lyserød, pink, lilla og blå, ligesom der ud af højttalere, der er anbragt under broen på hylder, der er monteret, flyder rolige new age agtige toner. Disse toner kan få det til at lyde, som befinder man sig langt under vandoverfladen, hvad man da også gør nede i Guldtunnellen.
 
Vandmasser på vej
Og tonerne skifter hele tiden, så man i løbet af et døgn kan nå at opleve tre af slagsen.
Lys nede i tunnelen gør, at man kan følge vandstanden i tunnellen, og guldpladerne er belagt med antigraffiti-materiale, så graffiti nemt kan vaskes af. Tunnelen kan desuden holde til de vandmasser, vi har været udsat for, og som vi kan forvente er på vej.

Guldtunnellen er det foreløbig sidste initiativ på oplevelsessteder lang Kolding Å, som Kolding Kommune har arbejdet på siden 2011.
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk