Ture tips / Havnebyggeri i Vejle

Havnebyggeri i Vejle

 Ved det nye havnebyggeri i Vejle er der en storslået udsigt til Vejlefjordbroen

Indsat 09 06 13: I en tid, hvor enhver havneby med respekt for sig selv udnytter samspillet mellem vand, kultur og attraktive boligbebyggelser, virker trekantsområdets byer Kolding, Vejle og Fredericia som tre byer, der hver har sine forskellige odds at spille med. Hvor Kolding ikke har nogle ubebyggede områder ved vandet til bebyggelser, har Fredericia sidste år etableret havnearealet ”Midlertidig Arealanvendelse” læs mere her til et endog meget rekreativt område. Men i år er Vejle ved at komme i front, for med udgangspunkt i boligbyggeriet Bølgen, er en håndfuld maritime klubber ved Lystbådehavnen, som ligger på Havneøens 24.000 kvm store område, i gang med et byggeri, som med sin beliggenhed med skoven i baggrunden har alle udsigter til at blive en enestående bydel i sig selv.

Læs om Vejles Fjordenhus her

Gå på vandet

Midt i juni måned er der forsat et par store byggekraner, der dominerer området. Nede på vandplan kan man komme ud på nogle pontonner, der senere vil give både sejlklubben og motorbådsklubben en helt ny klub ø på vandet med dertilhørende samlingslokaler, tribune, solterrasser, restaurant og servicefaciliteter for gæstesejlerne. Alle disse aktiviteter får adgang via flydebroer i et eventyrligt mix af gange og trapper, som ligger helt ud til vandet. Da det lige nu kun er i sin vorden, kan det næsten føles som at man går på vandet, når man bevæger sig ud på pontonnen.
 
Udsigt til Vejlefjordbroen
Fra hele området er der udsigt til Vejlefjordbroen. Det er Pension Danmark, der er bygherre, og der er tale om i alt 7.262 kvm, som senere bliver til erhverv, boliger og kanaler. 110 boliger blev indviet i foråret, og 119 andre er på vej. At der er noget eventyrligt og samtidig substantielt over denne leg med vandets muligheder, understreges af, at det er kunstneren Olafur Eliasson, der også står bag Rainbow Panorama ovenpå Kunstmuseet Aros.
.


Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk