Rocking Kolding / Hussolister på Den engelske Pub

Hussolister på Den engelske Pub

Det er stort set de samme navne, der går igen i Den engelske Pubs optrædener, og her kan du få en oversigt i alfabetisk orden over de kunstnere, der er aktuelle i denne sæson (Specifikation på hver kunstner under oversigten):
 
Aduana
 
Tom Andkjær
 
Jesper Braae Madsen
 
Caj og Cometerne

Tom Donovan
 
Flashback
 
Folk Friends
 
Jesper Braae Hansen
 
Licking Toads
 
Richard Farrell

Los Fuegos

Jesper Gade
 
Harness
 
Dissie Higgins

Casey Jones
 
Elsa Jean Metaggert
 
Denis McLaughlin
 
Sasha Karcher

Tommy Sands
 
Thundering Down
 
Trio amarone
 
Julians duo: Aduana
De lokale multikulturelle Los Fuegos består af musikere, der kommer fra Mexico, Colombia, Bosnia, Cuba, Costa Rica og herhjemmefra. Knapt har de haft bandpremiere på Den engelske Pub i januar, før interessen for at høre dem igen og deres traktementer af deres respektive hjemlands sange, spillet i genrer som folk, latin, rock, c & w, reggae og balkanlyde. Interessen skyldes deres mangfoldige udførsler af deres sange, hvor deres grundinstrumentering af guitarer, slagtøj og harmonikaer, suppleres op af saxofoner, ukulele, congas. Aduana, der er en duo med mexicanske Julian fra Los Fugitivos, optræder på Den engelske Pub mandag lige over midnat

”NegerTom”, husartist på Den engelske Pub: Tom Andkjær

Fornylig var Tom Andkjær igen i det offentlige søgelys via sin Facebookvideo, hvori han kritiserer nogle drenge af anden etnisk herkomst for at vade foran ham i en kø. Derudover har han været med i tv-serien ‘Hvide løgne’, ligesom han har været storfavorit i Melodi Grand Prix i 2005. Og læg så dertil, at han har været popsanger, hvor han fik stor succes med hittet ”Boom Boom Lets Go Back To My Room”, skuespiller, model samt forfatter med bogen ”10 ting, jeg ville ønske, jeg vidste, da jeg var 20”

Ferm discjockey
Men det er som en ferm discjockey, 45-årige Tom Andkjær tropper op igen – igen på Den engelske Pub. At der i hans dna ligger en egenskab i at få det bedst mulige ud af enhver situation kan han også bruge, når dansegulvet skal fyldes op. Tom har en tilsyneladende medfødt evne til at læse et publikum for så at få publikummets bevægelsesbehov transcendenteret ud på et dansegulv. Idet han er født i Brasilien og derfor mørk i huden, giver det ham et vist internationalt look, hvilket han også er bevidst om. Da han i sin tid blev adopteret fra Brasilien og levede livet i Kolding i 70erne og 80erne var der ikke mange af hans udseende i byen, og bl. a. derfor vakte han opsigt.


Selvhjælp til unge
Dette har han formået at udbytte både produktivt og konstruktivt, og da han på et tidspunkt arbejdede på en af byens første cafeer, opdagede han behovet for at hjælpe især unge mennesker til at påvirke deres eget liv i positiv retning. Det forekom under overskriften ”GPS til succes” hvilket i sig selv var et selvhjælpsredskab til unge. Selv siger Tom Andkjær et sted, at han ser livet som en stor buffet, hvor det for ham har været vigtigt at få smagt på så mange retter som muligt.
Tom Andkjær bor med sin kæreste og to børn i Kolding.
 
Den bredtspektrede troubadur
Jesper Braae Madsen 

Har man været til koncert med kunstnere som Erann DD, Tamra Rosanes, Søs Fenger og Barbara Moleko, er det ikke utænkeligt, at guitaristen Jesper Braae Madsen har været en del af holdet.
Jesper er nemlig erfaren som trubadur, og selv om han kun er 32 år har han været med ved langt over 1000 koncerter i ind- og udland.
Jesper skal blot slå et par toner an, så har han publikum med sig, hvor hans genre er ret bredtspektret, indeholdende f. eks. Kim Larsen, The Dubliners, Ed Sheeran, The Beatles og Justin Bieber.

Danske sange på Den engelske: Caj og Cometerne 
For en gangs skyld har Den engelske Pub med navnet Caj og Cometerne et navn på plakaten, der ikke emmer det fjerneste af noget irsk islæt. Caj & Cometerne er da også pæredanske og hedder Jannik, Lene og Morten, og de spiller et bredt repertoire af bl. a. dansemusik, rock, pop og country.

Vort hjemlands vemodige sange
F. eks. Creedence Clearwater Revival over Kim Larsen til Lars Lilholt, TV2 og På Slaget 12. Men også Robbie Williams eller Rasmus Seebach, ligesom numre fra Bamses Venner, John Mogensen eller Sjubidua kan forekomme på samme måde som Medina, Tøsedrengene og Dodo And The Dodos.


Troubaduren Tom: Tom Donovan

Tom Donovan skal som regel kun tre akkorder hen på sin guitar, så er stemningen slået an på Den engelske Pub, som han er en fast bestanddel af. Der har han optrådt i flere år og har på den måde opbygget en stor solid fanskare. Tyve albums har han bag sig, hvor det sidste hedder ”Sonnets and Madrigals”. Albummet starter flot op med nummeret Both Sides The Tweed. Modsat hovedparten af CDen er det ikke et af hans eget numre, hvad langt størstedelen af CDen ellers er.

CD som visitkort for hans optrædener
Når han fra CDen giver Someone To Believe It, føler man sig straks hensat til en af de utallige optrædener, han gennem tiden har givet på pubben. Det er bl. a. ved at genopfriske alle disse oplevelser, CDen har sin store mission, lige som den omvendt også burde kunne lokke de mere CD lyttende publikummer ned på pubben for at opleve denne trubadur ”live”.

Donovan og traditionerne
Donovan er en del af den tradition, Irland har haft med gennem tiden at opfostre mange sangere og sangskrivere. Irlands musikhistorie genopstod i 60erne med The Clancy Brothers, blev i 70erne fuldt op af The Dubliners og The Wolf Tones og ført ind i 80erne af The Chieftains. Mens dette foregik, gik Tom Donovan sine egne veje med musik fra Beatles, Bob Dylan osv. Men da også han indlemmede irske sange i sit repertoire, slog han igennem, og idag siges han at have den største samling af irske ballader i hele verden Donovan og Drachmann
 
Drachmann musik
Gennem tiden er det blevet hans egne sange, der fylder godt op i repertoiret, og med hans passion for folkemusik, og med hans evne til at indlemme keltiske rockarrangementer i sine traditionelle irske sange, så er der lagt op til en god oplevelse hver gang.

Tom Donovan har boet i Danmark i adskillige år og er så fortrolig med dansk kultur, at han har lagt musik til digte af Holger Drachmann, Steen Steensen Blicher og Johannes V. Jensen
 
Manden med den musikalske aura: Richard Farrell, 
Tiden står stille omkring èn, og man bliver suget ind, når den irske entertainer med den unikke stemme, Richard Farrell underholder med sit keyboardspil. På papiret figurerer han umiddelbart som en pubkunstner, men i princippet kunne han optræde for et hvilket som helst publikum, for Farrells musikalske aura rækker vidt ud
 
De dyrker rockmusikkens skatkammer: Flashback
De lokale Flashback har flere år på bagen, idet de bl. a. har været husorkester på Lanternen i Låsbygade, dengang de excellerede i livemusik, f. eks. i 2008.
Deres speciale består i at dykke ned i rockmusikkens skatkammer og så spiller perler derfra som bl. a. Beatles, Eagles, Doobie Brothers, Elvis Presley, Jimi Hendrix og Creedence Clearwater Revival.
 
Fortsættelsen af Shamrock: Folk Friends

Med duoen Folk Friends er der tale om et navn, som pubbens gæster gennem årene er blevet velkendte med. FF har eksisteret siden midten af 80erne, og de var med til at stifte A`conto, der ligeledes spillede irsk folkemusik, og senere kaldte de sig for Shamrock. Altid har de spillet irsk, men med afstikkere til dansk folkemusik, rock, country samt numre fra John Mogensen.
 
Trubadur til tiden: Jesper Braae Hansen,
Fordi Jesper Braae Madsen i over 10 år har Jesper spillet og arbejdet med musikere som f.eks. Søs Fenger, Barbara Moleko, Erann DD, A Friend in London i.f.m. MGP i 2011, og Tamra Rosanes, har det givet ham en fornemmelse for, hvad en god optræden indebærer. I dag, hvor han er 32 år, fører han sig frem som trubadur med langt over 1000 koncerter i ind- og udland bag sig. Jesper underholder med hits af bl.a. Kim Larsen, The Dubliners, Ed Sheeran, The Beatles og Justin Bieber, så spektret er bredt
 
Alsidig duo boltrer sig med en alsidig og showpræget optræden: Harness,
Duoen Harness består af Jason, som regnes for en af de absolut bedste skotske harmonikaspillere, mens Fergus også spiller med i Brothers Gilly, ligeledes tit kommer på You`ll Never Walk Alone. Grundlaget for Harness er naturligvis den skotske folkemusik, men stilen er alsidig og stærkt showpræget, idet de godt kan finde på at tage numre med af Louis Armstrong, Michael Jackson og sågar Muppet Show.
 
Tævede spytslikkere: Licking Toads 
Når der i Den engelske Pubs annoncer om optræden af Licking Toads, kunne man fristes til at tro, at vedkommende har skrevet det efter indtagelse af en god portion humle. For oversat betyder ”licking toads” ”de tævede spytslikkere”, og når man så ser, at gruppemedlemmerne er pubbens quizmaster Mathew Ogden sammen med en broget flok af pubbens stamkunder, så ved man, at det er pubbens ”in crowd”, der har slået sig sammen for at arrangere et vennetræf, og så kan alt som bekendt jo ske

Multikulturelle stjerner i Kolding: Los Fuegos
 
Selv om man kommer fra Kolding, kan man godt være multikulturel. Sådan er det for Los Fuegos, som er et af Den engelske Pubs faste navne. Musikerne, der kommer fra Mexico, Colombia, Bosnia, Cuba, Costa Rica og herhjemmefra, trakterer publikum med deres respektive hjemlands sange, spillet i genrer som folk, latin, rock, country & western, reggae og balkanlyde.
 
Julian Maraboto som krumtap
Krumtappen i bandet er forsangeren og sangskriveren Julian Maraboto, der er en mexikansk musiker, som har opholdt sig og virket i Kolding i en håndfuld år. Los Fuegos er mangfoldige i udførelsen af deres sange, hvor deres grundinstrumentering af guitarer, slagtøj og harmonikaer, suppleres op af saxofoner, ukulele, congas, og de optrædende performances er hver gang afstemt efter det aktuelle publikums behov.
 
 
Ene mand agerer som et band: Jesper Gade

Jesper Gade gør det som ene musiker, kun med sin guitar, ud for et helt band eller orkester. Lørdag aften optræder han på Den engelske Pub, hvor han er ferm til, ved hjælp af et bredt repertoire med klassikere fra 60erne og frem til i dag og i et mix mellemn Beatles og Robbie Williams, at skrue sin optræden sammen efter pubbens vilkår, så publikum lader sig rive med og bryder ud i sang.
 
Festivalerfaringer: Dissie Higgins.

Hører Dessie Higgins ikke til Den engelske Pubs staldnavne, betyder det ikke, at han ikke har prøvet at optræde før. Tværtimod har han mange års erfaring fra et utal af festivaller Europa rundt, hvor han med sin akustiske guitar spiller alt fra folk roots, traditoionelt irsk musik samt de genrer, der ligger midt imellem

Musikken er Caseys liv: Casey Jones

Den 35 årige amerikanske Casey Jones har spillet musik hele sit liv og givet koncerter over hele det sydøstlige USA. Som soloartist eller med band leverer han en energifyldt sceneoptræden med et varieret mix af rock, reggae, blues, folk og funk.

Kombinerer U2 kopier med musicaltraditioner
Casey voksede oprindeligt op med gospel, men blev så inspireret af Jimi Hendrix, Robert Johnston og U2. Det gav ham lyst til at prøve en soulfyldt stil af, som han kombinerede med sin ungdoms musicalindtryk, og nu er han ved at indtage Europa.
 
Den sensuelle sangekriver: Elsa Jean Metaggert,

Ikke kun Elsa Jean Metaggarts navn er usædvanligt, også hendes musikalske fremfærd er det. Med sin mærkværdige bluesprægede stemme og sensuelle adfærd væver Elsa et farverigt mønster af underfundige anekdoter fra sit usædvanlige liv og livet på vejen og de dertilhørende sange, meget koncentreret omkring blueset jazz. Læg dertil hendes evne til blande egne kompositioner ind I repertoire på instrumenter som violin, fløjte og rytmeboks ind, og grundlaget for en vital og engageret optræden er til stede.
 
Irsk feeling: Denis McLaughlin
Selvom irske Denis McLaughlin har boet i Danmark i 19 år, har han ikke tabt sin irske dialekt og herkomst, hvor han har gjort sig mange spilleerfaringer på de danske landeveje, både solo og med venner og familie. Denis spiller guitar, bodhran (irsk rammetromme, red.) og afrikansk horn, hvilket skaber den rigtige irske feeling med dens rytmer, hvilket bredes ud i et bredt spektrum af sange fra den irske ø.
 
Irsk folkemusiklegende: Tommy Sands
I langt de fleste oplæg fra spillesteder og intimværtshuse håber man på et bredt besøg, når en kunstner kommer forbi. Når den 69 årige irske folkemusiklegende Tommy Sands optræder, annonceres der dels med, at det er en hold-kæft koncert, men også at strikkeklubben og fodboldklubbens årlige udflugt godt må finde sig et andet sted at være denne eftermiddag.

Historien bag nummeret ”There Were Roses”
Tommy Sands, der har optrådt siden 60erne, og primært været sangskriver i ”Sands Family”, har gjort det til sit speciale at fortælle smukke og sørgmodige historier fra hjemlandet Irland og synge sine kendte sange som bl.a."There were Roses”. Det er en ærlig og hudløs sang, der fordi den handler om det irske problem, fortæller om en af Sands protestantiske venner, blev myrdet af republikanske paramilitære.
 
Hædret for fred og forståelse
Undervejs i sin karriere er Tommy Sands blevet hædret for sit arbejde som musiker og ambassadør for fred og forståelse, og han sammenlignes med Irlands svar på Pete Seeger med et strejf af Niels Hausgaard. Det er dog i lige så høj grad den mere livgivende del af Tommy Sands´ image, publikum elsker ham for, som f. eks. når han indbyder publikum til at synge med på sine smukke strofer.
 
Hans speciale er rock`n roll: Sasha Karcher
Sasha Karchers navn røber, at han kommer fra Adelaide i Australien, hvor han som sanger har spillet i bands, eller optrådt som solist I 12 år. Gradvist bredte hans optrædener sig ud til også at omfatte Asien og Europa, og i dag bor han i Danmark. Sasha, som mellem venner bliver kaldt Sash, har for vane at gøre enhver scene til sin, som han så fylder ud med sin rock 'n roll performance, omfattende numre af Bob Dylan, Kings of Leon, de gode gamle klassikere til Britney Spears.
 
Irsk folkkvartet premiere: Thundering Down 

I 1982 satte tre brødre i Irlands nordvestlige hjørne sig for, at de ville ud og erobre verden med deres musik. De turnerede i Irland med afstikkere til Canada og spillede regelmæssigt på den irske scene i London.
Midt i 1980’erne mødte de nogle danske lærere der deltog i et kulturudvekslingsprojekt i brødrenes hjemby, Derry City. Thundering Down arrangerede en turne i Danmark, og bror Denis emigrerede og farver stadig Danmarks musikalske miljø grønnere.
Bandet synger irske ballader og sange, som de krydrer med jigs og reels fra alle hjørner af den grønne ø. De har inviteret Pia Nygaard og hendes violin med på turen.  
De optræder med kirkekoncerter: Trio amarone,
Det er fortrinsvis skotsk og irsk folkemusik, der bliver spillet, når Den engelske Pub har optrædener. Men med Trio amarone på plakaten gælder det kirkekoncerter, hvorved pubbens indre katedralagtige indretning kan komme til sin ret. Trio amarone, der består af Birthe Langdahl, Henrik Hjorth Findsen og Jette Rosendal, har siden 1991 givet et væld af koncerter. udfra deres repertoire, der spænder over 300 års kirkemusik, fra tidlig barok til helt nye kompositioner. Repertoiret indeholder musik for obo, violin, sang og orgel, hvor man f. eks. kan høre Bach's dobbeltkoncert for violin og obo og Bach's kantate Weichet nur.
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk