Rocking Kolding / Kolding by night

Kolding by night

 Omme på Nicolai har natten sit helt eget look

Ovenpå en række kolde måneder og en dvaleagtig tilstand er det herligt igen at kunne opholde sig udendørs om aftenen eller natten. Så stiger interessen igen for at gå på opdagelse i mørkets fristelser og fornemmelser for måske at kunne få stimuleret sine fantasier, så man kan opleve nogle fatamorganaer. Befinder man sig inde i midtbyen, så tager den sig ret forskelligt ud fra om dagen til om aftenen eller natten. Ved dagslys er det husene, fortovene og selvfølgelig butikkernes salgsstativer, der dominerer.

Nattevandrer

Er man derimod aften- eller nattevandrer, så træder husene og fortovene i baggrunden, hvor det i stedet er neonskiltene og lysenes figurer, der agerer kulisser for ens vandren. Enten som dekoration eller information på huse, eller som måske genspejler sig i vandpytter. Er det tidligt på aftenen, man ser disse figurer, så opleves de oftest ret ordinært.

Nattens soundtrack

Er det derimod sidst på aftenen eller i løbet af natten, man observerer dem, så kan de have en mere abstrakt eller surrealistisk karakter. Èn oplevelse kan forekomme i tørvejr, mens en anden og mere speciel oplevelse kan forekomme, hvis det regner. Lysreklamer, der spejler sig i vandpytter, kan pludselig få en dobbelt eller flertydig effekt. Sjovt nok ændrer ens indre soundtrack også karakter fra dagens færden til aftenens og nattens indtryk. Soundtracket, der tit er styret af ens puls, får et andet flow i sig, hvor det om natten antager en blanding af techno og house rytmer som f. eks. Trentemøller.

Frejdig og fri

Man kan også ane en ændret adfærd hos sine medmennesker fra om dagen til om aftenen eller natten. Hvor mange om dagen tit er præget af travlhed og stress, så føles ens medborgere mere frejdige og fri om aftenen eller natten, og det er tit mere reglen end undtagelsen, at man hilser, når man passerer hinanden. En anden oplevelse kan være, at jo længere ud på natten, man kommer, når man møder par, jo tættere knytter de sig til hinanden, som ville de beskytte sig mod de ting, mørket kunne give dem. Vi har været på tur efter mørkets frembrud, og sorterer man de deciderede reklameskilte fra, så står man tilbage med mindst en håndfuld indtryk.

Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk