Artikler med brod / Kolding er en kulturel myretue

Kolding er en kulturel myretue

 
Historiens vingesus dominerer via Kolding Feriebys skiltetræ tre af udflugtsmålene, underholdning for børnefamilierne tre andre, handelslivet to af skiltene, naturseværdigheder, fritidsliv i en skøn blanding mellem attraktioner, hvortil der er entre, mens andre er gratis. Læg dertil finkulturen samt det løse som cafe, biograf, designhus og stadsarkiv.

Ingen skilte for koncertsteder

Ganske vist mangler byens koncertsteder som Godset, Tavlen, Pitstop og de engelske pubber i dette skiltetræ, men ellers synes Kolding at være dækket godt ind, i dette lokale svar på sin sandsynlige nordlige inspirationskilde, hvor man på Antarktis´ indlandsis har en lignende skiltesamling, som viser vej til bl. a. verdens millionbyer. At Kolding i et stykke tid har fået sit skiltetræ, kan skyldes, at byen godt vil anskueliggøre byens centrale placering, hvor der internationalt kun er få timers flyvetur til en række europæiske hovedstæder.

Byferiens styrke og svaghed

At skilteopstillingen lige er placeret på Kolding Byferies område, kunne være for at imødekomme den kommentar, byferien har fået i en anmeldelse på Sjov for Børns hjemmeside, hvor der står, at ”Tilbud er der ikke mange af, og det er på sin vis også det, der både er Kolding byferies svaghed og styrke.”
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk