Film fokus / Koldingensisk filmattraktion

Koldingensisk filmattraktion

 
 
Nicolai som Europa cinema
En af de måder, globaliseringen viser sit ansigt på, er via de sociale medier. Skal det virke lidt mere professionelt, bruger vi f. eks. Skype, hvis ikke der er et TV-studie i nærheden af det menneske, der har noget at fortælle. For fortællinger er der nok af i en verden, der er i konstant forandring og hvor globaliseringen påvirker befolkningernes hverdag og trivsel.
 
Biografernes globaliseringsarbejde
Men også biografkulturen har taget globaliseringens foranderligheder til sig. Mest konkret i manifestet Europa Cinemas, som koncentrerer sig om Europa, men hvor der også sagtens kan snige sig en filmtitel fra den tredje verden ind. Europas Cinema blev etableret i 1992, og hvor det i 2006 bestod af 583 biografer fordelt på 318 byer i 29 lange, dækker begrebet i dag 1.078 biografer fordelt på 644 byer i 41 lande.
 
Arrangementer for de unge
Og hvor Europa cinemas for år tilbage var et noget diffust begreb helliget få udvalgte biografer i storbyer, hvor biograferne forpligter sig til at screene et stort antal europæiske ikke-nationale film, for at tilbyde arrangementer og initiativer samt salgsfremmende aktiviteter rettet mod unge. Det er dette initiativ, der på det seneste har bredt sig som ringe i vandet til også at omfatte specielt udvalgt lokaliteter, som f. eks. Nicolai Biograf i Kolding.
 
Nicolai støvsuger filmmarkedet for europæiske film
Hovedårsagen til, at biografen blev blåstemplet til det, skyldes, at de i forvejen støvsuger markedet for alt, hvad der bliver tilbudt af europæiske film.
Nicolai Biograf bliver bestandig spurgt ad, hvad vi økonomisk får ud af det, hvor vi så svarer, at det ikke handler om penge, men om æren. Lidt på samme måde, som når Christiansfeld er blevet udvalgt til Unescos bevaringspris. For Nicolai Biograf har på den måde fået tilbudt en overskrift for alle de europæiske film, de viser, og det er da heller ikke så ringe endda, vel?
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk