Arkiv / Koldings horoskop

Koldings horoskop

horoskop Koldings horoskop har med Sol, Måne, Merkur og Venus en ret stræk koncentration af huse og planeter i Vandmanden. Bemærk stregen, der går fra Vandmanden og ned til ascendanten i øverste højre side af horoskopet, og som symbolsk gør det ud for Kunstmuseet Trapholt

 Kolding bliver aldrig voksen (opdateret artikel fra Kolding Ugeavis dec 1996)

Det var astrologien, der holdt for, da den alternative bølge skyllede ind over landet i begyndelsen af 80erne. Koncentrationen af udøvere var stærkt i Kolding –området, hvor mange kappedes om at kunne lægge det mest progressive horoskop. En af disse var Anne Marie Madsen, der udfra et fødselstidspunkt, der var beregnet til 28. januar 1231 kunne konstatere, at Kolding er Vandmand med Stenbukken i Ascendanten.- Fødselsdatoen er den dag, hvor Kong Christopher II fik stadfæstet byens privilegier, gik Anne Marie Madsen ud fra. 

Hvor sikker er det tidspunkt egentligt?
- Først efter et par ugers intensiv søgning, hvor jeg rådførte mig med flere af landets astrologer, blev jeg sikker. Usikkerheden gik f. eks. på, at vi i 1321 havde juliansk tidsregning, og da Danmark først i 1700 gik over til gregoriansk tidsregning, er disse ting vigtige at tage højde for, da den kalenderændring ellers ville gøre horoskopet flere dage forkert.
 
Stormfloden i 1904
I sine horoskopberetninger havde Anne Marie Madsen taget højde for, at der fra 1904 – 05 var stormflod i Kolding, hvor planeterne fortæller om en længerevarende hæmning af egoet, samt af målsætningerne blev forsinkede.
- Der var også den spanske syge, der i 1918 huserede i Kolding, hvor planeterne og aspekterne berørte området for familie og følelse, for det gjorde jo ondt at miste, hvilket mange gjorde i Kolding på det tidspunkt. 
- Derudover har jeg også bemærket, at da planeten Jupiter gik gennem det område i horoskopet, der handler om gevinst, arv og tab, var der ekstra møde i Kolding, hvor man besluttede sig for at samle byen med Harte, Bramdrup Seest og Vonsild. 
– Der er også besættelsestiden 1940 – 35, hvor planeten Pluto gik gennem området. Den tid handler om uddannelse, da tyskerne havde taget sollerne til deres kvarterer, så alle disse fakta overbeviste mig om, at Kolding fødselstidspunkt må være 12.15 den 28. januar hvor underskrivelsen af byens privilegiebrev altså har fundet sted.
 
Koncentreret Vandmandshoroskop
- Så det er et koncentreret Vandmandshoroskop, Kolding Har, idet stjernetegnet også består af Sol, Månen, der står for følelser, Merkur, der står for tanker og intellekt plus Venus, kærligheden.
- Disse fakta gør, at Kolding er charmerende, fantasifuld og underholdende, for vandmanden, der er styret af Uranus, er igen symbol på alt, hvad der er utraditionelt, ligesom Uranus er en frihedsplanet, hvilket igen betyder, at Kolding kun nødigt lader sig forme eller manipulere med.
- Men ældre end Kolding er Koldinghus, og det nærmeste, Stadsarkivet kan komme med et muligt tal, er enten 1248 eller 1268. Ydermere fortælles der, at da grænsen mellem Kongeriget Danmark og hertugdømmet Slesvig fra omkring 1200 tallet udgjordes af Kolding Å, fjorden og Kongeåen, må Koldinghus have haft en betydning som en af landets vigtigste slotte.
- Så selv om Koldings fødselsår fra flere kilder oplyses til at være 1321, må der være foregået megen vigtig handel før da, da det tidligste brev, der vidner om det, er fra 1231.
- Kolding vil som ægte Vandmand desuden udvise en utrolig stædighed, hvis den sættes i faste rammer. Men Kolding er hverken borgerlig eller ordinær, den følger sine egen vedtagne regler ligesom den også hører til den selvlærte type.  
– Så populært sagt bliver Kolding aldrig voksen, hvilket den skal betragte som sin force, for på den mulighed har den alle mulige gode kort på hånden.

 

 

Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk