Arkiv / Magtens Korridorer interview

Magtens Korridorer interview

 
 - Vi er sat på Jorden for at spille ”live”, siger Johan Olsen fra Magtens Korridorer, der spiller til åbningen af det nye universitet fredag 19. september

Er man ude efter bulder og brag, så findes der næppe nogen på den danske musikscene, som bedre indfrier det behov end Magtens Korridorer, der sidst har spillet i Kolding, da der var Grøn Koncert i 2013. Hvor så mange andre bands bliver mere midtsøgende i deres musik, når de begynder at sælge billetter, da klæder det Magtens Korridorer, at de fortsat har så godt et hold i punken, og de har med tiden udviklet en målrettet fingerspidsfornemmelse for at skrive sange, der både gerne kradser lidt i enten hjerte eller samvittighed uden at give afkald på omkvæd, godt sendt ud over rampen af Johan Olsens skrål. Og selv om de vekselvirker mellem brag og ballader i deres musik og tekstmæssigt går på nattens ingredienser som druk, selvdestruktion og død, så er der til stadighed ikke så lidt af en drengerøvsattitude over Johan Olsen.

Fundet en form

En hyppigt brug sætliste fra dem består af numre som f. eks. ”Lyden af alarmer”, ”Tæppet”, ”Kom og mærk” og titelnummeret fra ”Imperiet falder”.  

- Vi spiller meget udfra det, vi har lyst til, hvor der så er nogle sange, som vi meget, meget gerne vil spille, og i betragtning, af vi går forholdsvis sent på (kl. 21.30, red.) så er der gang i den, kan jeg godt love, siger 45 årige Johan Olsen, der ved siden af sine musikerjobs, også i Pligten Kalder (med bl. a. Torben Steno) arbejder som biologforsker på Københavns Universitet, udfra sin ph.d. afhandling

Hvordan har Magtens Korridorer ellers udviklet sig indenfor de sidste år?

– Vi er inde i en fantastisk udvikling, og det bliver mere og mere interessant, det vi laver. Jeg synes, vi har fundet en form med det, vi har udgivet, hvor det er blevet mere interessant at arbejde med og høre på. Så håndværksmæssigt synes jeg, vi er nået langt, ligesom vi også er på vej hen mod et andet univers, hvilket jeg synes, vi har fundet på ”Milan Alle” og ”Imperiet falder”, siger Johan Olsen som med Magtens Korridorer laver mellem 30 og 60 koncerter om året

Platheden i bandbussen

Hvordan finder I ud af Jeres udvikling, er det live erfaring eller det at jamme i øvelokalet?

- Det starter i øvelokalet og fortætter live. Det er i forvejen stærkt at spille sammen, hvor vi er tætte. Vi har det godt i hinanden selskab, og vi går til den med stor glæde, både hvad angår det musiske, men også det sociale. Og apropos ”live”, så er vi jo sat på jorden for at spille ”live”.

Andre bands, der har spillet lige så længe som Jer, har haft udskiftninger og har holdt pause, hvordan bærer I Jer ad med at holde Jer aktive?

- Jeg ved det ikke, siger Johan, pludselig med alvor i stemmen.

- Vi har talt åbent om det, for vi tilbringer jo rigtig mange timer sammen i bussen . Lige fra starten af talte vi om, om vi kunne klare det uden at rive hovederne af hinanden.

- Men det går fint, sikkert fordi vi er så gode til at kunne drille hinanden og være sindssyge platte og umodne i bandbussen. Og det gælder ikke kun, når vi er os selv, også når vi har kærester med i bussen, så må de finde sig i det, ligesom de affinder sig med, at vi er ude og spille.

- Det er nogle meget, meget søde piger alle sammen, men selvfølgelig kan man savne både dem og sine børn en gang imellem, når vi er på tur. Da vi brød igennem, var jeg 36 og nu er jeg 45 så slapper man muligvis en lille smule mere af.

Kan du da mærke alderen trykke?

- Jeg kan da godt gribe mig selv i at spørge, at hvad laver det monster, når jeg ser mig selv i spejlet, griner Johan Olsen igen hæst.

Musik og øl skal folk altid have

Men synes I da, at Jeres alder påvirker musikken på en eller anden måde?

- Det er ikke godt at vide, det er jo også svært, når man selv er så indblandet. Jeg synes ikke, vi er blevet mere tilbagelænede

Andre bands oppe i årene, og som er lige så fortrolige med at lave gode melodier som I er, har måske en tilbøjelighed til at blive lidt tilbagelænede i det Kunne man forstille sig, at I også ville gøre det senere?

- Nej, det har vi ingen planer os

Det er fint nok, vil jeres publikum sikkert synes

- Ja, ja, griner han og fortsætter:

- At det larmer og rusker lidt, synes vi er fint, sådan skal det være

Hvis dele af Jeres publikum er plaget af finanskrisen, kommer de så og søger trøst hos Jer og Jeres vilde musik? 

- Det ville jeg da være beæret over, hvis de gjorde, griner Johan igen

- En klog mand kom engang hen til mig og sagde, at uanset finanskrise eller ej; der er to ting, folk altid vil have, og det er lige meget, om det er i Afrika eller hos hvide mennesker, og det er musik og øl.

”Imperiet falder” er fra oktober 2011, så hvornår kommer der en helt ny CD fra Jer igen?

- Vi er så småt ved at gå i gang og regner med at gå i gang med at indspille i efteråret. Vi har haft to år mellem de andre CDer, så fra efteråret holder vi nok en lille pause i det at tage ud og spille

 
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk