Rocking Kolding / På tur med Fats Domino i 1990

På tur med Fats Domino i 1990

 
Uddrag af artikel om en tur med Fats Domino, bragt i Kolding Ugeavis 18.4.1990
(Indsat 23.5.) Hver gang man tænker på Fats Domino, kunne det måske være nærliggende også at tænke på koldingensiske Peer Plougmann, der ejede Kridthuset, hvor Tavlen ligger i dag.

I 1990 hvor Kridthuset næsten konstant var beriget med noget vokseværk, fik Peer Plougmann pludselig et tilbud som koncertarrangør for Fats Domino.
21 forskellige steder skulle Domino og hans følge besøge, og da det indbefattede Vejlby-Riiskov Hallen i Århus, fik jeg som medarbejder på Kolding Ugeavis et tilbud, jeg umuligt kunne afslå. Det drejede sig om at hente Fats i Hamborg for så at kører ham til Århus.
 
Turbus magi
At sidde i turbussen med bl. a. Fats Domino og hans stab, som udover musikere også gjalde en håndfuld pr folk er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. En stemning, der skiftede mellem at være slyngelstue agtig, internationalt anlagt samt følen sig som en stor familie, kan dårligt beskrives, men skal opleves.
Hvad er forskellen på at spille i Danmark, Tyskland og England? spørger vi hans manager om
– Modsat tyskerne er danskerne meget åbne, varme og modtagelige.for at høre rock`n roll.
– Men samtidig er danskene også mege kritiske og ikke bange forat vise en misstemning. Englægderne er en anelse mere reserverede i det, og tyskene har ikke helt den sammetadition for at høte ny musik.
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk