Arkiv / Samtale med heksen Dannie Druehyld

Samtale med heksen Dannie Druehyld

 PressefotoUddrag af samtale med heksen Dannie Druehyld bragt i Kolding Ugeavis 24 06 1987
(Indsat 22 05 19) Der er ikke meget okkult over landets kendteste heks, Dannie Druehyld. Hun virker som en livsglad kvinde, som hun bor ved udkanten af Rold Skov nær kalkminerne i et stort, gult hus, som hun deler med to andre familier.
Efternavnet Druehyld har hun taget efter det sted, gudinden Freja boede, og heksegerningen har hun lavet med en lille halv snes år. Det er der bare ingen penge i som sådan, så derfor supplerer hun det op med nogen kursusvirksomhed, ligesom hun har udgivet to bøger, ”Naturkosmetik” i 1983 og ”Vild vegetarmad” i 1985 og ”Heksens håndbog”
 
Dus med naturen
Hun er dus med naturen omkring sig, kender hver plante og i særdeleshe hver urt. Inden for flere hundrede meter. I det frodige og vildsomme terræn, hun bor i.
Hvad laver en heks i dag? – I (1987, red.) kan man egentlig ikke fordybe sig som heks. Derfor er du nødt til at opfatte din verden som en manisk men også en almindelig kapitalistisk verden. Hvis ikke du vil det, må du flytte til en anden kultur, hvad der også rummer sine besværligheder.
 
Hekse er overalt
Er der noget specielt i ritualet, der får dig til at kalde dig heks?
– Det er at vælge en livsmåde som kvinde. For en heks betyder virkelig den hellige kvinde fra lunden. Og det var en kvinde, som i sin indvilligelse til at værne om jorden. Leve om jorden og de kræfter, der egentlig forbinder hvert element altså det, der er ved vandet og ved jorden.
– Hekse er nemlig overalt, i enhver kvinde.
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk