Rocking Kolding / Sort Sol årets bedste koncert i Kolding i 2017

Sort Sol årets bedste koncert i Kolding i 2017

Sort Sol, Godset marts:
 
Flabet
Sort Sol er et rockband med tårnhøje ambitioner. For tre år siden lavede de på Godset det års bedste koncert, og det gentog de 31. marts 2017 til en udsolgt koncert. Og ydermere 16 år efter, at de var ude med deres forrige album, ”Snakecharmer”. At de kunne samle en udsolgt sal uden at have udgivet et nyt album, er en præstation i sig selv, som ved udsigten til flere udsolgte koncerter på deres turne forstærkes af, at det først bliver til efteråret, albummet udkommer.
Den slags attituder kan man tillade sig, når man som band har holdt sammen i 40 år. Til den aktuelle koncert spillede de seks numre fra det kommende album, som indledtes med to af dem, ”The Weightless” og ”Nocturnal Creatures”, der i bemærkelseværdig grad manglede stærk sangskrivning og hooklines, men om til gengæld glimrede med deres hypnotiske kvaliteter. Hvor alle andre bands ved en indledning ville starte op med noget tilgængeligt musik, går Sort Sol den modsatte vej, samtidig med, at Steen Jørgensen kaldte sig selv for ”Fandens Oldemor” og laver noget musik, der virkelig kræver noget af sin lytter, det i sig selv er jo herligt flabet
 
Forrygende
Koncertens tredje nummer, ”Next Century”, gav plads til, at forsangeren Steen Jørgensen kunne demonstrere al sin pondus og værdighed i fremtoning såvel som timing. Koncertens første koncertbasker var ”Kiss The Streets” som også her fik en ekstra skalle hvad drama angår. Men ellers var det til koncerten mere reglen end undtagelsen, at numrene generelt var på ”bull shit” baserede, at de i mange andre tilfælde ville skræmme kunderne væk fra albumkøb og billetsalg, men som hos Sort Sol finder en myte, de kan dyrke og som gør det
 
Fascinerende
Et andet nyt nummer, ”Stor langsom stjerne” havde heller ikke lige lettilgængeligheden over sig, men til gengæld nogle lydlandskaber, som hørte det til i en film. Det blev dog folkeligt vejet op af afspilningen af klassiere som ”Whos Afraid Of Virginia Wolff”, ”Kiss The Streets”, ”Siggimund Blue”, ”Shabeba Bay”, der ligesom så mange andres af deres numre blev serveret i en fascinerende ny indpakning, samt ”Tatlin Tower”, hvor sidstnævnte var et af ekstranumrene, og som kom lige efter den smukke ”Let Your Fingers Do The Walking”
 
Fandenivoldsk
Sort Sol bestod til den aktuelle koncert udover Steen Jørgensen af guitaristen Lars Top Galia, der som sædvanlig imponerede med sine fandenivoldske guitargreb, trommeslageren Tomas Ortved, der hele tiden sørgede for en rytmisk bund, samt håndlangerne bassisten Anders 'AC' Christensen, guitaristen Manoj Ramdas, samt den debuterende amerikaner, keyboardspilleren Timm Mason.
Næppe om noget andet band på nutidens rockscene operer med en kvalitetsbarriere, der ligger så højt.
Carl Riisgaard | 6000 Kolding  | carlriisgaard@stofanet.dk